Wintersport vakantie

Eerste keer op wintersportvakantie

Veel mensen gaan in de zomer op vakantie naar de mooiste en warmste landen op aarde. Denk bijvoorbeeld aan Turkije, Kroatië, Italië en Griekenland. Maar in een jaar kan je niet alleen op zonvakantie gaan, maar ook op wintersportvakantie. Mensen gaan meestal in het eerste kwartaal van het jaar op skivakantie en bezoeken dan koude skigebieden met hoge gebergtes. Bekijk bijvoorbeeld het overzicht van wintersport gebieden van Snowzone voor een skigebieden overzicht van de populairste gebieden voor een geslaagde wintersport. De bedoeling is namelijk dat je een piste afdaalt. Dit kan zowel met ski's als met een snowboard, die keuze is aan jou. Hieronder lees je meer over wintersport.

Wat is wintersport?

Met wintersport bedoelen mensen vooral het op vakantie gaan naar koude sneeuwgebieden waar ze dan kunnen skiën of snowboarden. Dit kan in landen als Oostenrijk, Italië, Zwitserland en Noorwegen. Je sport als het ware in een winterse omgeving, vandaar de naam wintersport. Eerst de piste op met een skilift en dan technisch afdalen door te skiën of snowboarden. Bij de pistes gelden een aantal regels om een veilige en schone omgeving te creëren. Aangezien skiën en snowboarden voor beginners redelijk lastig is, is het belangrijk om eerst voldoende te oefenen. Pas nadat je de technieken onder de knie hebt is het tijd om zelfstandig te gaan skiën. Bij wintersport lig je niet de hele dag te zonnen, maar ben je lekker actief bezig en geniet je van de schitterende natuuromgeving.

Skiën of snowboarden?

Ga je voor de eerste keer op wintersport? Dan zal je hoogstwaarschijnlijk voor skiën kiezen. Uit ervaringen blijkt namelijk dat skiën voor beginners makkelijker te leren is dan snowboarden. Heb je de basis onder de knie en wil je de meer geavanceerde technieken leren? Dan blijkt weer dat snowboarden makkelijker is en skiën moeilijker. Ook blijkt uit ervaringen dat mensen bij snowboarden meer moeten wennen dan bij skiën. Dit komt vooral doordat je bij snowboarden zijwaarts staat en niet met de voeten naar voren. Daarnaast krijg je bij het skiën vooral last van je knieën en schenen, terwijl je bij het snowboarden eerder last krijgt van je polsen en onderarmen. Bedenk dus goed van te voren wat jou het prettigs lijkt.

Terug naar overzicht