Tuin architectuur

Tuin architectuur

Tja we kennen het allemaal, we willen het liefste een grote mooie tuin om zomers heerlijk te kunnen genieten. Helaas hebben we helemaal geen tijd (of zin) om hier veel tijd en werk aan te besteden. Een onderhoudsvrije tuin biedt dan een oplossing, maar bij het woord onderhoudsvrij komt al snel het beeld van een weinig inspirerende stoeptegeltuin naar boven. Dit hoeft helemaal niet het geval te zijn. Wil jij een mooie, maar onderhoudsvrije tuin? Dat doe je met de prairietuin! Laat deze maken door een tuinmannetje bij u uit de buurt (te vinden via Zoek een mannetje) en u heeft er helemaal geen omkijken meer naar.

De prairietuin

Hij is groen, bloeiend, alle jaargetijden mooi, duurzaam en onderhoudsvriendelijk! De tuin ziet er niet alleen erg mooi uit, het heeft ook erg veel voordelen. Wanneer de samengestelde tuin eenmaal in evenwicht is, heeft het weinig last van onkruid. Je hoeft niet eens extra mest of water te geven!

Een natuurlijke uitstraling

De tuin bestaat vooral uit grassen, siergrassen zoals de Andropogon gerardii en Schizachyrium scoparium. Natuurlijk heb je nog geen prairietuin als je alleen maar gras in je tuin hebt staan. De prairietuin is vooral een open vlakte met veel zicht op het omliggende landschap. Zorg er dus bijvoorbeeld voor dat je bomen in je tuin hebt staan, maar absoluut geen heggen! Het geeft dan een hele robuuste maar natuurlijke uitstraling.

Meer op: http://www.creatmosphere.be/

Terug naar overzicht