Parfum

De kracht van parfum

Parfum heeft een erg sensuele kracht wat te maken heeft met herinneringen. De manier waarop wij geuren interpreteren wordt vaak beïnvloedt door leuke en kleurrijke herinneringen uit onze jeugd. Het parfum wat je moeder gebruikte toen ze op het punt stond op op stap te gaan, de zeep die je oma gebruikte of de heerlijke geur van schone lakens. Niet alleen geuren uit je jeugd spelen een rol bij het ervaren van parfum. Belangrijke gebeurtenissen in je leven laten een herinnering in geur achter, zoals de aftershave van je eerste vriendje of een parfum wat je gebruikte terwijl je op vakantie was. Dit is juist de reden wat parfum zo persoonlijk en mysterieus maakt.

Opbouw van parfum

Parfum ervaren is dus erg gecompliceerd. Er komen emoties en zintuigcellen aan te pas, maar ook de ph-waarde van je huid heeft hier nog een aandeel in. Op elke huid kan een geur anders overkomen, dit komt door de zuurtegraad in je huid.

Parfum is opgebouwd in drie onderdelen, waarbij elk onderdeel ook nog anders overkomt.

Als je dit weet, is het logisch dat je een geur pas echt kunt beoordelen na twintig minuten! Meer weten of online een parfum kopen? Bekijk het aanbod van parfums op deze Online parfumerie van de Online parfumerie shop.

Terug naar overzicht