Online cursussen en opleidingen volgen

Online cursussen en opleidingen volgen

We leven in een land waar je vanaf je vijfde tot en met je zestiende volledige leerplicht hebt. Dat betekend gemiddeld dat jongeren minstens de middelbare school moeten afronden. Hierna gaan de meeste een beroepsopleiding volgen aan het mbo, hbo of zelfs de Universiteit. Er wordt jongeren verteld dat ze alles kunnen worden wat ze willen zolang ze er maar hard genoeg voor werken. Dat blijkt wel uit de ruime keuze van opleidingen. Er zijn namelijk talloze verschillende opleidingen waar jongeren uit kunnen kiezen en dan maakt de keuze niet altijd makkelijker. Naast de reguliere scholen zijn er ook nog mogelijkheden om online opleidingen en cursussen te volgen. Vind bijvoorbeeld via het portaal van alleopleidingenencursussen.nl voor een thuisstudie. Verder leren en jezelf blijven ontwikkelen gaat altijd verder en met een thuisstudie is dit erg eenvoudig te realiseren. Wellicht is er ook voor u een passende opleiding of cursus te vinden.

Verschil tussen cursussen en opleidingen

Er zijn meerdere verschillen tussen cursussen en opleidingen, maar het grootste verschil is de tijdsduur. Cursussen hebben een kortere tijdsduur dan opleidingen. De inhoud van een cursus is een veel specifieker. Als je jezelf graag verder wil verdiepen in een hobby of bijvoorbeeld meer wil weten over bepaalde werkmethodes dan kan je het beste een cursus volgen. Een cursus is ook praktijkgerichter dan een opleiding.

Verschil tussen online en offline

We praten nu over online cursussen en opleidingen, maar wat maken deze anders dan de offline variant? En wat zijn de voordelen van online een cursus of opleiding volgen? Ten eerste kan je deze waar en wanneer je wilt volgen. Je kan de cursus of opleiding dus volgen in je eigen tempo. Ook zijn deze vaak goedkoper dan klassikale opleidingen of cursussen op locatie. Let er wel op dat niet alle opleidingen of cursussen geschikt zijn om online te volgen. Fotografie of kappers opleidingen/cursussen kan je beter op locatie/klassikaal volgen. In deze gevallen leer je beter in de praktijk.

Aanbieders

Er zijn talloze aanbieders op het gebied van online cursussen en opleidingen. Wanneer je even rondkijkt op het web zal je gegarandeerd vrij snel de grootste namen tegenkomen. Denk bijvoorbeeld aan NHA, NTI, LOI en Laudius.

Terug naar overzicht