Last minutes

Last minutes

Wanneer je een last minute boekt, is dit normaal gesproken een vakantie die je binnen zes weken voor vertrek boekt. Zit je niet vast aan schoolvakanties en ben je flexibel qua vertrekdata? Dan is het boeken van een last minute voor jou ideaal en heel voordelig! Dit geldt ook wanneer je een vakantie eigenlijk niet op de planning had staan, of wanneer je onverwacht vrij krijgt van je werk of school. Het is dan zeker de moeite om te profiteren van een last minute!

4 Tips voor de beste last minutes

Helaas zijn niet alle last minutes echt veel goedkoper. Gelukkig hebben wij een aantal tips die het boeken van een goedkope last minute toch mogelijk maken.

Wees flexibel

Als je voor een last minute gaat, is het waarschijnlijk nóg goedkoper als je door de week (zeker op dinsdag!) of 's nachts vertrekt. Let ook op schoolvakanties. Als je hier niet aan vast zit, kan dit een hoop geld besparen. Daarnaast is het de moeite om de prijzen van verschillende luchthavens te vergelijken.

Vergelijk

Precies dezelfde vakantie kan op de ene website meer kosten dan op een andere. Vergelijk jouw last minute dus altijd op prijs-vergelijkingssites zodat je zeker bent van de laagste prijs!

Zoek op marktplaats

Op een website als marktplaats worden vaak Europese vakantiehuizen aangeboden door particulieren. Wanneer ze op het laatste moment nog een huurder zoeken, kan het zijn dat de prijs flink verlaagd wordt. Op deze manier kun je dus ook een hoop geld besparen! Een nadeel hiervan is wel dat je het vervoer naar deze bestemming zelf moet regelen, maar een los vliegticket is helemaal niet lastig om te boeken!

Let op!

Heb je het allermooiste hotel voor de aller laagste prijs gevonden en lijkt dit te mooi om waar te zijn? Dan is dit waarschijnlijk ook.. Boek alleen vakanties die zijn aangesloten bij Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Dit beschermd namelijk bij faillissement van de reisorganisatie.

Nu kan het boeken van jouw favoriete last minute niet meer mis gaan!

Terug naar overzicht