Hypotheekadvies

Alles over hypotheekadvies 

Wanneer je een eigen woning wilt kopen, moet je hoogstwaarschijnlijk een hypotheek afsluiten (of je hebt al een heel mooi bedrag gespaard). Aangezien dit een enorme uitgave is en meerdere kosten met zich meebrengt, zoals rente en aflossing, is het van groot belang dat de hypotheek die je kiest ook daadwerkelijk bij jou past. Om sneller en eenvoudiger een gepaste hypotheek te vinden, kan je een hypotheekadviseur om hulp vragen. Een hypotheekadviseur weet alles over alle hypotheken en kan je gegarandeerd verder helpen. We vertellen hieronder meer over hypotheekadvies.

Wat houdt hypotheekadvies in?

Hypotheekadvies is speciaal bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar een gepaste hypotheek. De adviseur kijkt samen met jou naar je financiële situatie en toekomstwensen. Mocht je namelijk een gezin willen starten of zijn er plannen voor een scheiding, dan verandert je financiële situatie ook aannemelijk. Het is daarom belangrijk voor de adviseur om hiernaar te vragen. Ook krijg je met hypotheekadvies te weten hoe hoog de maandelijkse lasten ongeveer zullen zijn en welke rentestand  gehanteerd wordt. Zijn jullie het samen eens over een hypotheek? Dan werkt de adviseur dit zelf af met de geldverstrekker. Veel mensen vinden het fijn om hypotheekadvies te vragen, omdat ze zo zeker zijn dat ze een gepaste hypotheek nemen.

De voordelen van hypotheekadvies

Een gepaste hypotheek vinden kost in het algemeen veel tijd, mocht je het allemaal zelf willen uitzoeken. Met een hypotheekadviseur gaat dit proces opmerkelijk sneller. Hij of zij zal de diverse rentestanden, voorwaarden en geldverstrekkers met elkaar vergelijken om uiteindelijk tot een gepaste hypotheek te komen. Al dit onderzoekwerk hoef je dus niet te doen. Daarnaast bespaar je jezelf een hoop papierwerk, aangezien de adviseur ook dit in handen neemt.

Verschillende hypotheekadviseurs

Ben je op zoek naar een hypotheekadviseur? Gebruik een bedrijvengids voor hypotheekadviseurs zoals dit vergelijk voor een passend hypotheek advies. Let er dan wel op of de hypotheekadviseur afhankelijk of onafhankelijk is. Afhankelijke hypotheekadviseurs geven namelijk maar beperkt advies, omdat ze gebonden zijn aan een andere organisatie. Met onafhankelijk hypotheekadvies weet jij zeker dat alle mogelijkheden met elkaar vergeleken worden. De meeste mensen zoeken dan ook naar onafhankelijke hypotheekadviseurs.

Terug naar overzicht