Auto poetsen

Een auto poetsen doe je zo

Voor veel mensen is de auto een van de kostbaarste bezittingen die ze hebben. Het is dan ook belangrijk de auto regelmatig te onderhouden en te poetsen. Maar wat is de beste manier om een auto te poetsen? En welke middelen werken hierbij het best? In dit artikel lees je diverse tips over hoe je een auto effectief kan poetsen en welke poetsmiddelen hierbij het best werken.

Het verschil tussen wassen en poetsen

Misschien dacht je er niet aan, maar er is een verschil tussen wassen en poetsen. Voordat je de auto gaat poetsen, moet je deze eerst goed wassen. Het kan anders zo zijn dat je zandkorrels en andere harde voorwerpen in de lak van je auto wrijft, wat uiteindelijk resulteert in krassen en lelijke plekken. Was de auto eerst grondig met water en wat autoshampoo om al het vuil eraf te halen, en begin daarna pas met poetsen. Zo bespaar je jezelf een beschadigde auto en hoef je geen geld uit te geven aan reparaties. 

Autocleaners voor de lak

Nadat de auto is gewassen kan je beginnen met het poetsen. Glanst de lak na het wassen niet en voelt het niet schoon aan? Dan moet je gebruik maken van speciale autocleaners. Autocleaners zorgen er namelijk voor dat al het vuil uit de lak verwijderd wordt. Je brengt een cleaner met een doek aan, laat het even afdrogen en wrijft het dan weer weg met een tweede doek. Dit proces herhaal je over de hele auto. Laat de cleaner alleen niet te lang drogen, omdat het anders moeilijk te verwijderen is. 

De finishing touch geven met autowax

Is de auto schoon en droog? Dan is het tijd voor het waxen van de auto. Door de auto te waxen geef je het meer glans en oogt het schoner. Waxen doe je met speciale waxmiddelen en wederom met twee doeken. Eerst wax je de volledige auto in met de autowax. Doe dit alleen wel in stukken zodat de wax niet te lang droogt. Laat de autowax even drogen en ga er dan met een schoon doekje opnieuw overheen, maar dan zonder autowax. Na afloop zal je auto mooi glanzen en er ontzettend schoon uitzien. Belangrijk is wel dat je geschikte autopoetsmiddelen gebruikt, dus in dit geval geschikte autocleaners en autowax.

Meer tip voor het poetsen van je auto? Bekijk hier de professionele autopoets tips van HBS Carcleaning. Met deze autopoets tips kan ook jij je auto zo schoon krijgen als professionele carcleaning bedrijven.

Terug naar overzicht